1. TV
  2. Hír TV Online Közetítés
Ajánló

Hír TV Online adása | Televízió közvetítés az InternetenHír TV online adás
Hír TV Online

Frissítés

HÍR TV nézés

LINK 1 | LINK 2

Oszd meg, és nézd kedvenc csatornádat.Hasonló TV adók, Televíziós csatornák nézése az Interneten

Echo TV nézés mobilon
Echo TV Online

Online Adás
M1 TV nézés mobilon
M1 TV Online

Online Adás
Euronews magyarul TV nézés mobilon
Euronews Online

Online Adás
  • A magyar HÍR TV online adás

A kormányközeli hírcsatorna

Kövesse élőben az igazi közszolgálati híreket - Friss hírek, legfrissebb hírek, nemzetközi hírek, legyen jól informált

Kálmán Olga várva várt új műsora, az Egyenesen Kálmán Olgával hétfőn startol a Hír TV-n, este fél 8-kor. A műsor minden hétköznap ugyanebben az időpontban jelentkezik majd, hétfőtől csütörtökig új műsorokkal, pénteken egy válogatással a hét adásainak legfontosabb pillanataiból. Az új műsor címe és vizuális megjelenése egyértelműen a Kálmán Olga által felfuttatott brandre épít és emlékeztet, egyszerre újrakezdést és kontinuitást sugallva. A Hír TV Facebook-oldalán február 27-e óta reklámozzák a műsort, az alábbi plakáttal:

Már 2014-ben cikkeztek róla sajtóorgánumok, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a Hír TV-t tulajdonló Simicska Lajos között megromlott az évtizedes jó viszony. Az üzletember február elején egy interjúban „totális médiaháborúról” beszélt. Február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva nyújtotta be fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.[38] A lépés váratlanul érte Simicska Lajost: a hírre magából kikelve becsmérelte a felállt vezetőket, és trágár kifejezéssel illette magát a miniszterelnököt is. A vezetők felmondása és Simicska Orbán Viktorra tett megjegyzése nyomán több műsorvezető és újságíró is távozott a tévétől és a vele egy portfólióba tartozó Magyar Nemzettől. A műsor fennállásának tizedik évfordulóján felmondott a rendkívül sikeres Célpont-stáb is, akik videoüzenetükben álltak ki a miniszterelnök mellett. A Célpont stábja – Bodacz Balázs időszakos stábtag kivételével – C-pont néven rövid ideig tovább folytatta oknyomozó műsorát az ellenzéki pártok ellen, melyhez a Napi Gazdaság, majd szeptember 1-jétől Magyar Idők néven biztosított a lap online felületet,[39] míg mások rövid időn belül az MTVA hírtelevízióvá átalakított, így a Hír TV riválisává vált, „ellen Hír TV”-nek emlegetett új M1 csatornáján bukkantak fel (például Földi-Kovács Andrea, Szabó Anett). A Célpont egyik frontembere, Kisberk Szabolcs azonban főszerkesztőként kapott új állást a Jobbik párthoz köthető jobboldali radikális N1TV-nél.[40] Ugyanakkor korábbi MTVA-sok viszont a Hír TV-hez igazoltak, mint például Szöllősi Györgyi, D. Bányász Gergő, Veiszer Alinda, Farkas Krisztina és Reisz András.[41] Emellett Kovács „Kokó” István ökölvívó is látható volt szeptembertől a televízióban, akinek helyét novembertől Horti Gábor vette át. Március 14-én Kövér László fideszes házelnök ezek után a Hír Televíziót és a Magyar Nemzetet „ellenzéki orgánumoknak” nevezte.[42] Néhány nappal később Rogán Antal arra szólította fel képviselőtársait, hogy lehetőleg ne nyilatkozzanak ezeknek a médiumoknak.[43] A Fidesz hivatalosan ugyan nem hirdetett bojkottot a csatorna ellen, a kormánypárti vendégek azonban szinte teljesen eltűntek a Hír TV-ből. A döntést több jobboldali közéleti szereplő, értelmiségi is bírálta.

2015. szeptember 21-től a Hír TV megújult arculattal, változatos műsorszerkezettel és új műsorvezetőkkel jelentkezik. Az arculatváltás kiterjedt a logóra, a grafikai elemekre, a főcímekre, a zenékre, a stúdiókörnyezetre és a műsorvezetők megjelenésére is. A műsorstruktúra jelentősen átalakult: az élő adás már reggel 6 órakor kezdődik, a műsorzárás pedig a korábbi éjfél helyett éjjel 2 órára tolódott ki. Több új műsor is indult: nyolc év után ismét jelentkezik a Reggeli járat. A három órás műsorfolyam híradókkal, időjárás-jelentéssel, lapszemlékkel és interaktív műsorelemekkel megszakított stúdióbeszélgetésekkel várja a nézőket. Korábban, már 18 órától jelentkezik a Magyarország élőben Szöllősi Györgyi és Bodacz Balázs vezetésével. A 20 órakor induló esti sávban tovább nőtt a politikai háttérműsorok aránya. Hétfőnként napi és hetilapok vezetőinek szereplésével látható a Főszerkesztők klubja. Kedden Kovács „Kokó” István vezet Középkezdés címmel sport-politikai vitaműsort. Szerda este kerül adásba a Szabadfogás, amelyben közéleti szereplők csapnak össze a hét legfontosabb hírei kapcsán. Péntekről csütörtök estére került át a Csörte Bella Leventével és négy vendégével, pénteken pedig a Mi lett vele? című, a rendszerváltás utáni évek meghatározó, de mára visszavonult politikusait bemutató portréműsorral jelentkezik Császár Attila. Veiszer Alinda heti négyszer vezeti Alinda című műsorát, amelyben hétfőtől csütörtökig minden este 22:30-tól a művészvilág, a tudomány, a sport és a közélet szereplőivel beszélget aktuális témákról. Az arculatváltásból nem maradt ki a Híradó sem. Az új díszlet és az új főcímzene mellett esténként állandó hírolvasópárosok várják a nézőket. A Híradó és a Magyarország élőben zenei elemeit és a Hír TV általános zenei témáit Gulya Róbert zeneszerző komponálta. A hazai televíziózásban egyedülálló módon a főbb zenei motívumokat nagyzenekar, a Budapest Symphony Orchestra játssza.[44] Az átalakulással együtt azonban több korábbi műsor is búcsúzott. Megszűnt az esti műsorsávban 2007 ősze óta futó Lapzárta, de lekerült a műsorról a Paletta, a Ring, a Galéria és a Zöld övezet is. A szeptemberi megújulás utáni hónapokban még több új műsor indult, többek között a BBC Click helyett a BBC Travel Show-t sugározza a csatorna, míg saját gyártású műsorként az Életvonal és a Lelkünk rajta című műsorok indultak el.

Simicska Lajos tulajdonos a választásokat követően, 2018. április 10-én jelentette be a társmédiumok, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet megszüntetését, finanszírozási okokra hivatkozva,[1] valamint a csatornánál is létszámleépítés kezdődött. Júliusban végül megvált a televíziótól is, azt egykori üzlettársának, Nyerges Zsoltnak adta el, aki a Simicska-Orbán szakítást követően is közismerten jó kapcsolatot ápolt a miniszterelnökkel. 2018. augusztus 1-jén a tulajdonosváltás okán lecserélődött a csatorna teljes vezetése. A tulajdonos Liszkay Gábort bízta meg a csatorna szakmai koordinálásával. Szikszai Péter a Hír TV régi-új vezérigazgató-helyettese bejelentette: visszatérnek a régi értékekhez, és ott folytatják, ahol 2015-ben a G-nap előtt abbahagyták. Elmondta: a tulajdonosváltással és az új menedzsmenttel együtt visszatérnek a polgári, konzervatív értékek és az a céljuk, hogy visszaadják a tv-t a jobboldalnak. Még aznap, az esti főműsoridőben a korábbi Magyarország élőben c. műsor ment (Kálmán Olga műsora, az Egyenesen helyett) egy korábbi műsorvezetővel, Földi-Kovács Andreával, akinek első vendége Kocsis Máté Fidesz-politikus volt. Akkor véget ért a három évig tartó Fidesz-KDNP bojkott a Hír TV-vel szemben.

  • Népszerű műsorok a Hír TV adásán


Ázsia: A Hír TV speciális külpolitikai magazinműsora, hetente jelentkezik az ázsiai régió legfrissebb híreivel a politika, a gazdaság, a tudomány és a kultúra területéről Matsuzaki Diána Sayuri műsorvezetésével. Nézői a külpolitika és más kultúrák iránt érdeklődő 25–49 év közötti férfiak és nők, többnyire magasan iskolázottak, sok köztük a döntéshozói pozícióban lévő.

Európai híradó: Heti magazinműsor az Európai Unió politikai és gazdasági híreivel. Forrásai a Hír TV anyagai, valamint a Reuters és az EBS felvételei. A műsorvezető a Hír TV brüsszeli tudósítója, Arató László. A nézői célcsoport elsősorban 18–49 év közötti, az EU iránt érdeklődő, magasan iskolázott emberekből áll (nők és férfiak vegyesen), akik jellemzően beszélnek idegen nyelveket.

Felfedező: A külpolitikai szerkesztőség a világ érdekesebb, ún. „színes hírekeit” és tudományos érdekességeket bemutató magazinműsora. Nézői az újdonságok, különlegességek iránt érdeklődő, elsősorban 18–49 év közötti nők és férfiak.

Gazdasági hírek: A 22 órás Híradóban látható kb. 5 perces blokk a napi gazdasági hírekről. Összefoglalja a nap legfontosabb gazdasági híreit, eseményeit, emellett beszámol a napi tőzsdei részvények és devizák árfolyamairól. Nézői : 18–59 év közötti városi, döntően magasabban iskolázott emberek, akik érdeklődnek a tőzsde és a gazdaság iránt, sok közöttük a döntéshozói pozícióban, vezető beosztásban dolgozó.

Globál: A Hír TV külpolitikai elemzőműsora társadalmi, gazdasági és politikai jelenségekről. Műsorvezető: Maráczi Tamás.

Híradók, hírek: A Hír TV minden óra egészkor jelentkezik rövidebb hírekkel vagy hosszabb híradóval. A legteljesebb napi hírműsor a 22 órától, fél órában látható Híradó22. Ezen kívül naponta hét híradóval jelentkeznek, de a 22 órakor kezdődő hírműsor adja a legátfogóbb képet a napi történésekről. A híradók nézői alkotják a Hír TV fő nézőközönségét: 18–59 év közötti városi, döntően magasabban iskolázott emberek, akik érdeklődnek a közélet és a gazdaság iránt, sok közöttük a döntéshozói pozícióban dolgozik.

Hírvilág: A televízió heti külpolitikai hírműsora 25 percben – elemzések, összefoglalók, tudósítások hétről hétre a közelmúlt eseményeiről, a jelen kérdőjeleiről, a jövő kilátásairól. Nézői leginkább a külpolitika iránt érdeklődő, 25–59 év közötti férfiak, többnyire magasan iskolázottak, sok köztük a döntéshozói pozícióban lévő.

Kommentár nélkül: A hírcsatornák „no comment” jellegű, néhány perces műsora, amely a Hír TV által készített felvételeket, illetve külföldi partnerektől (pl. Reuters) átvett anyagokat vágatlan formában mutatja be. Jellemzően politikusok, közéleti személyek sajtótájékoztatóiból, illetve tüntetésekről, megmozdulásokról, katasztrófa-felvételekből szoktak bevágni néhány perces részleteket.

Napról napra: A csatorna heti hírösszefoglaló műsora, célja szigorúan az elmúlt egy hét belpolitikai folyamatainak objektív bemutatása. A híreket nem értékelik, csupán bemutatják a Híradó22 anyagából készített válogatást. Nézői lényegében megegyeznek a híradók nézőivel.

Csörte: Politikai vitaműsor újságírókkal, politológusokkal csütörtök esténként 21 órától. Műsorvezető: Szarvas Szilveszter.

Főhős: A Hír TV politikai sztármagazinja. A műsorban közéleti szappanopera sztárok, megmondóemberek és politikus celebek portréját mutatják be. Műsorvezető: Apáti Bence.

Lapzárta: A nap legfontosabb eseményeit elemzik újságírókkal és politológusokkal minden hétköznap 20:30 perctől.

Magyarország élőben: A Hír TV napi közéleti, politikai hírháttérműsora hétfőtől péntekig 19:30-tól 20:30 percig. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.

Panaszkönyv: A csatorna fogyasztóvédelmi magazinja hétfőnként 21 órától. A riporterek gyakran inkognitóban járnak utána az átveréseknek, a csalókat pedig a kamerák előtt buktatják le. „A hamis termékektől az álszolgáltatásokig mindent felderítünk, ahol a hatóságok eddig tehetetlenek voltak” – írják magukról. A riportok bemutatása után a műsorvezető, Pataky Enikő meghívott szakértőkkel elemzi a látottakat. Korábban Nagy Katalin műsora volt, aki 2015 szeptemberében, elbocsátása után átigazolt az MR1 Kossuth Rádióhoz.[71] A nézői célcsoport a fogyasztóvédelem és a gazdaság iránt érdeklődő, városi, 25–59 éves férfiak és nők köre.

Péntek 9: Politikai péntek kilenckor. 2 újságíró, 1 politikus. Minden, ami politika, határon innen és határon túl. Műsorvezető: Gajdics Ottó és Szentesi Zöldi László.

Riasztás: A televízió népszerű bűnügyi magazinműsora, az elmúlt hét legnagyobb bűntényeiről és katasztrófáiról minden kedden 21 órától. Kemény bűnözők, kitartó rendőrök és bátor tűzoltók egy műsorban. A Riasztás nézői a rendkívüli események és bűnügyek iránt érdeklődő, 25–59 éves nézők, többnyire férfiak. Műsorvezető: Klenk-Sipos Rita.

Soroló: A Hír TV vidék-magazinja. Az adás legfontosabb témaköre az agrárgazdaság helyzete. A magyar mezőgazdaság tendenciáit elsősorban a családi gazdaságok szemszögéből vizsgálja, az ezeket a gazdasági egységeket érő hatásokat igyekszik úgy visszatükrözni, hogy az a társadalom minden csoportja számára érthető legyen. Nézői speciálisan vidéki 25–55 éves emberek, többségük a mezőgazdaságban dolgozik. Nagy részük egyéni vagy társas vállalkozó.

Szabadfogás: Közéleti szóbirkózás hét erős ember között szerdánként 21 órától. Rendhagyó vitaműsor, amelyben a legszélsőségesebb vélemények is elhangozhatnak. A műsorvezető Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője.

Garázs: Autó-motor magazin, melyben a műsorvezetők a legújabb autókat tesztelik, bemutatják az új fejlesztéseket és sok hasznos tanáccsal szolgálnak az autósoknak. A műsor emellett rendszeresen tudósít a világ legnagyobb autós szakkiállításairól is. Nézői elsősorban 18–49 éves férfiak, főleg magasabb jövedelmű nézők, akik érdeklődnek a technikai újdonságok iránt.

Ikon: Érzékeny emberek, művészek, alkotók, a kulturális élet szereplői, valódi ikonok. Műsorvezető: Mohácsi Szilvia.

Magyar exodus: Az ezredforduló óta félmillió magyar távozott külföldre. Miért mentek el, miért mennek el most is? Mi tartja őket ott? Visszajönnek valaha? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Tóásó Előd dokumentumfilm sorozatában, melyben Európa számos országában kutatja a Magyar exodus okait.

Paletta: Premierek, ajánlók, legendák, egészség, tabuk, tánc, arcok. A magyar kultúra színe-java. Műsorvezető Farkas Krisztina és Bíró Beáta.

Vetítő: Dokumentumfilm-válogatás minden vasárnap este, Erdélyi János válogatásában. Nézői a szociálisan érzékeny, 18 év fölötti lakosság köréből kerülnek ki. Sok közöttük a magasan iskolázott, értelmiségi foglalkozású néző.

Ajánló